Att det ska vara så himla svårt att vakna...

Åååh, blir så trött på mig själv ibland! Idag gick jag upp samtidigt som älskling för att jag bestämt mig för att hinna träna innan Jessica L kom hit för att skriva c-uppsats med mig. Vaknade då alltså halv sju, och hon skulle komma hit vid tio. Tänkte bara sova typ en halvtimme till i soffan och sen gå upp och dra till gymmet, hade planerat in så att jag skulle hinna. Så ställer jag klockan, somnar om i soffan och sen lyckas jag ändå sova tills nu... Så jävla irriterande, hade verkligen velat hinna träna.

Aja, Jessica är lite försenad så kanske drar ut på nån promenad innan iaf, men ändå. Annars kanske jag hinner senare, ska träffa Jenifer ikväll runt sex typ, men vet inte exakt var eller så än så kanske hinner med lite träning innan. Hoppas!

Konstigaste drömmen

Det är vanligt att jag drömmer väldigt konstiga drömmar, men inatt var det sååå konstigt, och jag kommer ihåg nästan allt!

Det började med att jag och Jessica L var inne i stan (och tydligen låg Grönda Lund där också). Jag tror att vi gick runt och letade efter julklappar, och sen ville Jessica gå på Gröna Lund, vilket vi gjorde en liten stund typ fast vi inte riktigt gick in (???). Vi åkte nån karusell eller nåt... (Okej, den här första delen kommer jag inte ihåg helt för det hände så mycket efteråt, men i alla fall...) Vi gick in på nån affär eller nåt, och av någon anledning hängde vi av oss massa kläder vid ingången. Sen kom Robin och jag skulle åka med honom hem, men jag hade bråttom när vi skulle gå så jag glömde mina kläder och helt plötsligt hade jag inget annat än en t-shirt på mig (jag var seriöst helt naken under...)

Jag och Robin gick till en tunnelbanestation, och på vägen skulle han visa upp en skjorta han köpt, då sa jag bara "Jag behöver den där!" och satte på mig den för att dölja lite mer av mig själv. Sen gick vi vidare, och på vägen stötte vi på massa nakna personer (???) som typ flydde ifrån någonting och hade jättebråttom. Jag själv hade väldigt svårt för att jag inte hade mina kläder och kände mig sjukt osäker. Sen när vi ska gå på tunnelbanan försöker jag komma på en anledning till att springa tillbaka och hämta mina kläder, så jag säger till Robin "Vi måste gå av, jag måste ha min väska!", då ligger tydligen väskan på perrongen (???) och Robin bara springer ut och hämtar den och sen springer han in igen. Då hoppar jag av och säger "Nej, jag måste av, jag måste hämta mina kläder." Robin verkar inte vilja gå, så då säger jag "Jag går nu i alla fall..." och börjar gå. Efter ett tag märker jag att han följer efter mig och tillslut hinner han ikapp.

Vi går och hämtar mina kläder som jag sätter på mig så jag är bekväm igen, men istället för att då åka hem igen så går vi vidare och letar julklappar (???). Även vi funderade på att gå in på gröna lund, men bestämmer oss för att inte göra det. Istället går vi runt i olika butiker och letar grejer. Jag hittar något till mamma (men kommer inte ihåg vad det var nu...) och så ska jag hitta nåt till lillebror.

Vi är i en butik som har typ allt, barbiedockor, serietidningar, filmer och massa annat. Jag kommer på att det kanske vore kul att köpa en serietidning till min lillebror, och hittar en som jag tycker verkar bra. Väl i kassan får jag dock reda på att det är en film men vill köpa den ändå. Priset jag skulle betala var typ 900 kronor. Då säger jag till kassörskan "Jag kanske kunde betala med tofsar..." varpå hon ser väldigt generad ut och säger något i stil med "Jaså, du tänker så..." Så räcker jag fram två tofsar som låg i min plånbok (???) och sen står hon och väntar på nåt mer, och då räcker jag fram en hundralapp till, och då tar hon glatt emot det och jag har tydligen betalat allt (?????). När vi går därifrån skämtar jag och Robin om hur sjukt det är att jag lyckades betala 800 kronor i tofsar...

Väl på väg tillbaka (vi orkade inte leta efter fler juklappar) kommer vi på att julafton faktiskt redan har varit (???) och att det var tur att jag bara hann köpa nåt till mamma och lillebror, eftersom det är de som fyller år snarast (mamma fyllde år igår och lillebror fyller år i mars)...

Stats

Blääää! Har suttit seriöst typ hela dagen och fixat med statistiken för vår c-uppsats. Igår stötte vi på ett problem, vi fick reda på att vi gjort fel redan från början med vissa grejer och därför har jag lagt ner en himla massa tid på att göra diagram som vi inte ens kan använda eftersom de är felaktiga. Så idag har jag fixat nya diagram som vi kan använda, och fixat med färgerna på de diagrammen som jag gjort innan som inte var felaktiga... Ehm, knepiga meningar? I alla fall. Det suger att sitta med statistiken. Det tar hundra år, och jag är fortfarande inte klar med allt. Imorn ska jag banne mig bli klar med all statistik, och Jessica ska skriva så det ryker om tangentbordet! Snart måste vi ju liksom lämna in c-uppsatsen, så det är bara att kötta på.


Lite såhär ser det ut när jag jobbar stats... Kanonkul!

Canon EOS 1100D


Den här snyggingen klickade jag och älskling nyss hem från Netonnet! Sååå najs! Jag har ju en Canon EOS 400D, men den har jag haft i två och ett halvt år, och redan då var den begagnad, så den börjar bli lite trött. Den funkar ju fortfarande bra, men inte lika bra som i början och jag har länge velat ha en ny kamera med lite nya funktioner. Och eftersom Robin också gillar att fota så bestämde vi oss att köpa en kamera tillsammans. Och när vi har den så kan jag "ge" min gamla kamera till min lillasyster (kommer att låna den om jag behöver), vilket också känns bra eftersom hon också är intresserad av foto.

Den här, Canon EOS 1100D, har som största skillnad mot min kamera också HD-filmning, och har ett ISO på upp till 6400, vilket är en stor skillnad från min kamera som endast kommer upp till 1600. Det betyder helt enkelt att man kan fota i mörkare miljöer utan att behöva sänka slutartiden en massa och riskera att få suddiga bilder.

Vi kommer att få hem den om 3-5 dagar och då ska jag leka minsann! Fotoglädjen kommer definitivt att komma tillbaka. Åååh jag ser fram emot att få hålla vår nya, fina kamera!

Vecka 2

Nu är det andra veckan av detox. Och det går ju sååå mycket bättre nu, när jag får äta massa andra saker än bara proteinshakes, bär och grönsaker... Haha, det känns sjukt skönt. Jag har faktiskt inte ens ätit någon proteinshake igår eller idag, jag har helt enkelt inte känt att jag behövt göra det och mår riktigt bra för det mesta. Jag har ätit ett ägg och lite grönsaker till frukost och igår åt jag sen också kycklingsallad med lite fetaost, och så köpte jag massa frukt och satt och mumsade på det. Mango är sjuukt gott, det måste jag komma ihåg efter detoxen också, haha. Så hittade jag ett lakritste också (som dessutom är ett detox-te), det var det bästa teet jag nånsin smakat! Lite dyrt, men det är det nog värt asså...

Mitt nya goda te!

Lite "fusk"

Idag har jag fuskat lite med detoxen. Har faktiskt redan börjat äta lite kyckling. Kände bara att jag inte orkade med att inte äta någon riktig mat längre. Dessutom ska jag ju egentligen börja äta kyckling på måndag, så jag kände att jag kunde göra det lite tidigare istället.

Lite av anledningen till detta var också att jag igår mådde så jävla dåligt under kvällen. Jag gick ju på afron, och då mådde jag sjukt bra, både under och efter träningen, men sen när jag kom hem var jag helt slut och fick ont i huvudet. Det blev bara värre och värre. Jag drack en proteinshake men det hjälpte inte, jag drack massa vatten men det hjälpte inte. Det slutade med att jag låg och grät i sängen för att jag hade så ont i huvudet och inte kunde sova. Sen tog jag en värktablett och lyckades tillslut somna. Imorse mådde jag bättre, men har helt och hållet tröttnat på proteinshakesen.

Idag har jag då druckit en proteinshake och sen ätit lite kyckling och sallad. Det var så sjukt gott att få i sig lite varm mat, om än bara små kycklingbitar, men det gjorde så mycket. Så efter det känns det mycket bättre. Annars har jag spenderat mestadelen av dagen med att spela Super Mario Galaxy 2, och så har jag och älskling varit ute på en liten promenad också. Mysigt!

Afro!

Åååh, snart ska jag möta upp storasyster för fredagsafro! Var så himla länge sen sist, för att båda har varit borta på olika håll, så det ska bli såå roligt att dansa igen!

Ska ju inte träna så hårt nu under första veckan av detoxen, så vi får se hur pass mycket jag orkar, men just nu har jag nyss druckit en shake och innan det åt jag grönsaker och buljongsoppa, så jag är pigg och pepp! För övrigt så går detoxen bra fortfarande. Igår under halv sju hos Jessica så smakade jag lite av varje rätt, men det var inte alls mycket så jag tror inte att det ska förstöra för någonting. Och annars känner jag mindre sug efter sötsaker idag. Det kanske stämde som storasyster sa att de fyra första dagarna är de jobbigaste. Det enda jag känner av är att det är fredag och att det känns som att man borde äta godare än vanligt... Vilket är en lite konstig grej i sig. Men det är ju en vanesak.

Nu ska jag fixa lite och sen dra till sats!

Detoxen hittills

Nu är jag inne på min fjärde dag av detox. Jag har alltså kommit lika långt som jag gjorde sist när jag började och sedan avslutade för tidigt. Hittills har det gått betydligt bättre än det gjorde då. Jag har inte fuskat med någon honung eller annat, utan har hållit mig till det som varit en del av min detoxkost endast. Dessutom har jag varit ute på 45-minuterspromenader eller mer varje dag, förutom igår då mina ben var helt slut. Dessutom hade jag gått dubbla tiden dagen innan, så jag kände att det var okej att inte gå igår.

Idag känner jag mig ännu inte helt bra. Som syrran sagt så är de första dagarna de svåraste, och det hoppas jag verkligen för nu är jag lite trött på att vara sugen på saker. Just nu känner jag mig helt slut i kroppen och tänker bara på allt jag inte får äta. Men det blir säkert bättre, och jag ser redan lite resultat på kroppen så det känns ändå värt det. Och nu har halva veckan gått! Det betyder att det inte är lång tid kvar tills jag får börja äta lite kyckling, ägg, fisk och andra frukter. Det kommer att bli sååå mycket lättare då!

Just nu sitter jag och dricker lite te, och sen måste jag städa lite eftersom Jessica L kommer hit för att plugga. Vi måste börja skriva vår c-uppsats nu verkligen... Sen ikväll ska jag på halv sju hos Jessica R, det ska bli kul. Eftersom jag detoxar har jag inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra med maten, men jag tror att jag ska smaka lite i alla fall. Nej, nu ska jag ta tag i hemmet!

Rond två

Idag ska jag göra någonting som jag försökte med för ett tag sen, men som jag inte pallade med då. Detox. Jag började ju med min detox strax innan jul, men bestämde mig för att sluta efter fyra dagar eftersom jag inte var motiverad, jag ville äta allt som hade med julen att göra och blev arg på mig själv för att jag inte fick. Så jag skjöt upp det, och nu kände jag att det var rätt tid igen. Julen är slut, vi kommer inte att åka runt massa just nu och jag kommer känna att jag har tid att träna också. Visst finns det saker som kommer i vägen, men det kommer det alltid göra. Jag får helt enkelt försöka, och nu är jag pepp! Nu känner jag att jag kan klara det. Jag är motiverad helt enkelt.

Så nu har jag druckit en kopp te och tänkte gå ut på en promenad innan jag tar min första proteinshake för dagen. Woohoo!

Till Västervik!

Idag åker jag och Robin till Västervik. Om 1 timme och 30 minuter. Jag är dock fortfarande hemma. Ska möta upp Robin inne i stan vid typ halv tre, och tills dess tänkte jag bara sitta här i soffan och... göra ingenting.

Vi är alltså tillbaka i Gröndal igen. Vemodigt. Känns helt okej nu faktiskt, det är ju ändå min egen lägenhet (och Robins nu också då...) och det är faktiskt lite fint.

Igår städade jag hela dagen, och på kvällen åkte jag hem till Johanna J för halv sju (halv åtta) hos mig. Hos henne. Det var sjukt gott och sjukt mysigt. Var så himla kul att träffa finaste Johanna, Jessica R och Sofia igen. Längtar till nästa torsdag redan!

Flyttstädning...

Jahopp... Idag ska man alltså flytta tillbaka från himlen till Gröndal. Haha. Har varit så skönt att få bo här i syrrans lägenhet när hon och hennes pojkvän varit borta på semester, men de kommer hem på lördag (trots att jag gått runt och trott att de skulle komma hem imorn...), och då får vi flytta hem igen. Saknar dock lägenheten och Gröndal lite ändå. Och imorn åker jag och Robin till Västervik över helgen ändå, så det blir ju inte riktigt samma sak.

I alla fall så ska jag spendera min dag med att städa upp efter oss här. Tog tag i en del igår så är väl inte jättemycket som ska göras, men måste dammsuga, tvätta och fixa. Har packat ihop de mesta av mina grejer nu iaf och fixat tvätttid klockan ett.

Ikväll drar jag dock iväg till Johanna J för halv sju hos mig. Fast det blir halv åtta den här gången... Det var så sjukt länge sen vi hade middag så jag längtar verkligen, efter att få hänga med mina fina tjejer och äta god mat.

Nä, nu ska jag nog äta lite mat!

Mitt 2011 - i bilder

År 2011 var ett väldigt bra och händelserikt år för min del, för det mesta i alla fall. Många bra saker har hänt i mitt liv, stora förändringar. Men också en del hemska saker. Här får ni en liten sammanfattning av de viktigaste högpunkterna av mitt år.

Januari






Jag och min familj åkte till Gran Canaria för att hälsa på vår moster och våra kusiner. Vi hängde massor på stranden och det var så sjukt härligt att komma bort från kylan i Sverige för lite sol och bad och restaurangmat.




Jag, Andreas och Amina gjorde sjukt roliga filmer i skolan. Den här är min favorit.

I övrigt hände inte så jättemycket mer i Januari. Jag bodde fortfarande hemma, jobbade på i skolan och tog det ganska lugnt.

Februari




Började min inflyttning i min syrras gamla lägenhet i Gröndal. Blev överlycklig när jag fick veta att jag skulle få lägenheten efter många om och men under mer än ett års tid.



Fotade min pärla Jennifter T när hon spelade innebandy, för en uppgift i skolan.

I övrigt hängde jag en del med klassen, handlade nya grejer till lägenheten på IKEA, och var ute en del.

Mars


Min pingla Ami fyllde år, och vi firade med "möhippa, möhippa!"



Flyttade in alla mina grejer i nya lägenheten. Nu var det på riktigt. Min älskade Pelle var också med mig från början. <3


Den 18 mars var jag med Kajsa på Harry B James, och träffade min älskling för första gången. Helt sjukt att det var så det började, men jag är väldigt, väldigt glad att jag gick ut den kvällen.



Jag hade inflyttningsfest med massa av mina kompisar. Det blev riktigt lyckat och det var knappt så att vi fick plats allihopa i min lilla etta. Det var även första gången Robin träffade många av mina kompisar. Kommer ihåg att jag var så sjukt nervös för det, men det gick bra.





Fixade i ordning i lägenheten.


Min lillebror fyllde 13 år!

I övrigt så pirrade magen varje gång jag fick ett sms från Robin, och vi sågs ganska ofta. Det var så sjukt mysigt den där första perioden. I och för sig känner jag mig nästan lika nykär nu som jag gjorde då.

April


Redigerade mig till mitt aprilskämt. Det ser ju inte precis verkligt ut, men det roliga var att vissa faktiskt gick på det. Min mamma till exempel.


Hängde fortfarande en del på Harry B James.


När Pelle fick flytta hem till mamma igen kände jag mig så ensam i min lägenhet att jag tog med mig Nala hem istället. Hon trivdes den lilla stund hon bodde där, och jag tyckte att det var sjukt mysigt. Dock flyttade hon tillbaka hem till mamma i somras igen, när jag fick en annan sambo...

I övrigt firade jag att jag bodde ensam med att dricka massa cola, vilket jag inte gör längre. Träffade Robin en del också, det kändes bara bättre och bättre för varje gång vi träffades.

Maj


Den 1 maj blev jag och min älskling officiellt pojkvän och flickvän!


Var på studentskiva för snygga Jennifer T!



Var hemma hos mamma och vi gick ut och grillade hela familjen.


Den 18 maj var den värsta dagen i mitt liv. Vi blev tvungna att avliva min fina, fina vovve, som följt med mig i livet sedan jag var 10 år gammal. Han hade grav artros och trots våra försök med smärtstillande så blev det bara värre. Det gör fortfarande ont i hjärtat när jag tänker på det, men det blir lite lättare för varje dag som går, och jag kommer alltid att minnas alla fina stunder som jag haft med min älskade Pelle.





Var på klassresa med min underbara klass. Jag försökte att fokusera på att ha roligt istället för att tänka på det hemska som hänt, och trots att det var svårt så gick det. Min klass är verkligen bäst.

Maj var en väldigt konstig och emotionell månad för mig. Samtidigt som jag hade lyckan över att ha blivit tillsammans med världens bästa kille så hade jag sorgen över att ha förlorat en del av min familj. Det var mycket upp och ner. Jag grät och skrattade i omgångar och kände mig emotionellt instabil. Det var verkligen tur att jag hade stödet från min familj, min pojkvän och mina vänner under den tiden.

Juni


Min fina lillasyster gick ut 9:an!





Jag var på Peace and Love med Kajsa och massa andra. Var inte världens bästa resa, eftersom jag saknade Robin massor och inte var på partyhumör riktigt. Blev en del tårar... Men det var ändå ganska kul.







Jag var i Västervik med Robin och firade Midsommar med hans familj. Det var sjukt härligt, och jag fotade en massa.

I övrigt lämnade jag bloggen åt sidan ett tag. Det blev inte många inlägg, varken i juni eller juli. Mest för att jag inte orkade skriva. Jag ville bara leva lite.

Juli


Jag och Robin hängde en del nere vid Trekanten (sjön i Gröndal).


Jag målade ett självporträtt...


...och de här ögonen.







Åkte till Polen med min familj för att hälsa på min storasysters pojkväns moster och kusiner. Vi hade det riktigt skönt och gjorde massa roliga saker. Bland annat fick vi testa på att rida igen (såå härligt!) och paddlade kajak.

Juli var en trevlig månad som bjöd på en del sol, bad och kreativitet.

Augusti


Åkte in till stan med Alexandra och kollade på Prideparaden. Man såg en del roliga och annorlunda grejer...



Min styvpappa fyllde år och jag målade en tavla till honom.



Jag och min älskling gick upp på ett högt berg i Gröndal, världens utsikt och jättemysigt!

Augusti var även den månad då Robin flyttade in i min lägenhet. Jag är fortfarande så sjukt glad över att få bo med världens bästa och finaste kille.

September


Jag satte upp hyllor som vi köpt på IKEA och någon dag efter så ramlade de två nedersta ner... Haha. Vi fick skruva om de tre översta och nu har vi även ett datorbord därunder.



Var på en liten promenad inne i stan med min fina.


Var i Västervik med Robin igen, och tittade på hans syster och hennes pojkväns hus som de håller på att bygga. Nu är det snart helt färdigt för inflytt!

September var i övrigt en rätt lugn månad. Eftersom det fortfarande var rätt bra väder så kunde man fortfarande bada lite i Trekanten, vilket var riktigt trevligt.

Oktober



Jag fyllde 21 år och fick fallskärmshoppning i present av världens bästa pojkvän. Fattar knappt att jag gjort det fortfarande, men var så sjukt underbart och jag vill bara göra det igen!







Såg Red Hot Chili Peppers i Globen med Robin och hans kompis Fabbe.

I övrigt skaffade jag en ny blogg (den här då alltså...), bokade biljetter till Silverstein den 28 mars (har fortfarande inte hämtat ut biljetterna, haha), redigerade massa bilder och sa upp mig från mitt jobb som kommunikatör, där jag jobbat i ett och ett halvt år.

November







Jag och Robin köpte lite nya saker till lägenheten och fixade till lite.



Målade en tavla till Jennifer T när hon fyllde år. Var sjukt nervös om hon skulle gilla den eller inte, eftersom det är en väldigt personlig grej att göra, men hon blev jätteglad.



Köpte ny mobil!

I november började vi även skriva C-uppsats, jag hade bästa utgången på väldigt länge med världens bästa klass och redigerade massa bilder på blommor.

December













Firade jul hemma hos min fina familj. Bodde där några dagar när Robin var i Västervik.


















Och firade nyår med älskling, Jennifer T och Robins kompis Ville. Vi hade sjukt roligt!

Mitt 2011 var som sagt ett väldigt händelserikt år. Man skulle kunna säga både det bästa och det sämsta året på länge. Bästa året i alla bemärkelser förutom att jag förlorade min bästa vän i hela världen, min fina vovve Pelle som jag kommer att älska hela livet. En sådan sak kan dra ner en hel del. Men trots det har mitt 2011 gett mig så sjukt mycket.

Länge sen

När uppdaterade jag senast? Länge sen var det i alla fall. Strax efter jul. Sedan dess har en del hänt. Jag och älskling har bott i min storasysters lägenhet när hon och hennes pojkvän varit utomlands. Vi bor fortfarande här, tills imorn. Då flyttar vi tillbaka till Gröndal igen. Kan inte säga att vi ser fram emot det. Här har vi massa utrymme, diskmaskin, badkar och typ allt man behöver känns det som. Men men.

Mer då? Jo, vi har firat nyår här, jag, Robin, Jennifer T och Ville (Robins kompis). Det var sjukt kul och kommer nog ett till inlägg med bilder och så om det senare. Och så har vi ju varit på skidsemester i Branäs, jag, Robin och hela hans familj. Från torsdag till söndag. Det var riktigt mysigt och roligt, och det kommer nog ett litet inlägg om det också... Har massa bilder. Och på fredag åker jag och Robin till Västervik. Hans storebror fyller 25 så vi ska dit och fira honom. Blev lite hastigt bestämt under skidsemestern, men det ska bli skönt att komma iväg igen.

Igår var jag och Robin hemma hos mamma och hälsade på lite, eftersom alla helgäventyr gjort att vi inte hunnit ses på länge. Var väldigt mysigt. Vi åt pannkakor och fikade lite, skrattade massor.

Och idag kommer Jessica L hit, vi ska plugga lite C-uppsats. Alla andra i klassen är typ klara med sina uppsatser nu, men eftersom jag och Jessica fått förlängt så har vi lite längre tid på oss. Skönt. Hoppas att vi kommer någonstans med uppsatsen idag i alla fall. Ska ta fram statistik och så.

Nu ska jag nog börja sätta ihop någon slags sammanfattning för 2011, har ju blivit lite av en tradition, och kan tänka mig att det finns många saker att uppmärksamma av just året som gått. Mycket har hänt. Så, jag ska sätta igång! Hörs snart igen då...

RSS 2.0