Mitt 2012 - i bilder

Okej, eftersom jag har gjort det här nu de senaste åren så kände jag att jag var tvungen att göra det i år också. Det är så kul att titta tillbaka på det senare och minnas tillbaka på alla roliga och även de mindre roliga sakerna man har gjort under året.
 
Mitt 2012 har varit ganska lugnt. Om man jämför med 2011 så har det inte skett så stora förändringar, allting har mest bara rullat på som vanligt. I alla fall känns det så. Men, vi börjar från början. Så här har mitt 2012 varit:
 
Januari:
 
Nyåret firades med älskling, hans kompis Ville och min kompis Jennifer T. Vi var i syrrans lägenhet och jag och älskling stannade där även nästföljande dagar och hängde medan hon och hennes pojkvän var utomlands.
 
 
I början på Januari åkte jag med älsk och hans familj till Branäs. Jag fick lära mig att åka skidor på nytt, var tydligen rätt duktig också. En sen kväll smög jag och älskling upp i backarna när de var stängda och fotade massor. Dog nästan när jag hörde pistmaskinen komma i backen och hoppade in i en buske... Haha.
 
Bara en vecka efter vi hade varit i Branäs åkte vi till Västervik och fotade flygande fåglar och istäckta stenar.
 
Mamma fyllde år och vi firade med en god tårta, som min lillasyster gjort (of course). Robin låg konstigt och jag försökte tydligen strypa mig själv... 
 
En dag kom jag hem och hela lägenheten var nedsläckt och i köket stod en bukett rosor, massa tända ljus och min dator med ett bildspel med bilder på mig och Robin. Världens gulligaste spontangrej! Blev så glad.
 
Vi köpte en ny kamera och var ute och fotade massor. Vissa bilder blev mer knasiga än andra...
 
- Jag skrev den evigt hatade C-uppsatsen tillsammans med Jessica L... C-uppsatsen som aldrig blev klar.
- Jag höll på med detox. Det funkade faktiskt rätt bra, men tror inte att jag kommer hålla på med mer sånt nu.
- Jag drömde konstiga drömmar.
- Jag gjorde en årsgenomgång av 2011.
 
Februari:
 
Jag och älsk tog lite coola bilder på varann en dag.
 
Jag klippte håret, som hade blivit lite vildvuxet...
 
Vi åkte till Västervik, kollade på Robins systers nya hus, åkte pulka och fotade katter...
 
- Jag var sjuk en del...
- Jag avslutade min detox.
- Jag drömde fler konstiga drömmar.
 
Mars:
 
Jag gick ut på en fotopromenad själv och fick några coola bilder.
 
Jag och elsk gick ut och fotade ganska mycket. Det resulterade i vissa riktigt bra bilder, och vissa som bara var... Konstiga.

Lillebror fyllde 14 år och vi firade med tårta och mys!
 
- Jag och Jessica L höll på med vårt examensarbete om Narkolepsi.
- Gick på Silverstein-konsert med Johanna.
- Jag uppdaterade inte bloggen överhuvudtaget...
 
April:
 
Jag och älskling gick på en jättelång fotopromenad, från Gröndal in till stan. Blev mycket bilder på fåglar...
 
Vi var i bagis och jag visade Robin min utsiktplats som jag brukade gå till med världens finaste vovve när jag bodde hemma.
 
Vi firade storasyster hemma hos henne med trerätters. Gött!
 
Vi började vår jakt efter en ny lägenhet, var på visningar av lägenheter vi gärna ville ha, men inte fick... Surt är det. Och eh, sådär ser Robin ut när vi åker tunnelbana... Creepy... Haha.
 
Vi var i Västervik när det började bli vår, vilket resulterade i sjukligt mycket bilder. Pyret njöt av en stor stark, Robin läste upp och ner, vi hängde och fotade mycket i Robins syrras lägenhet, fick dille på att få den perfekta bilden på en tändsticka som tänds och lyckades inte helt och hållet, och jag testade på att åka longboard. Mes som jag är vågade jag dock inte åka helt själv, haha.
 
Träffade Slash och filmade honom för Bandit under min praktik på MTG Radio.
 
- Under min praktik på MTG fotade, filmade och intervjuade jag massa gäster till RIX MorronZoo, någonting som var mitt eget initativ. Är stolt över mig själv att jag gjorde det.
- Insåg att jag knappt klarade av att vara ensam hemma utan älskling längre.
- Jag fick nya springskor av älskling och vi började väl springa lite smått tillsammans.
- Jag insåg att jag glömt bloggen och satsade lite mer på den ett tag.
 
Maj:
 
Den 1 maj firade jag och älskling ett år tillsammans och hade en underbart härlig dag som började med frukost i solen och fortsatte med indiskt till middag, en lång promenad inne i stan och bio på kvällen. Riktigt mysigt var det!
 
Jag och älsk åkte iväg på kryssning till Helsingfors, som var hans ettårspresent till mig. Det var hur mysigt och kul som helst, och vi köpte gaaanska mycket grejer i taxfreen.
 
Vi hängde hos mamma i bagis där det grönskade rejält. Vi var ute och grillade uppe på berget dit vi alltid går, och dit jag brukade gå med Pelle på promenader förut.
 
Åkte på tredje klassresan med min fantastiska klass. Jättefint ställe och vi hade askul. Det var samma helg som Loreen vann Eurovision, och när det hände blev det så otroligt härlig stämning, vi sprang omkring och sjöng till lungorna sprack i princip. Så jävla härligt!
 
- Jag och älskling var på flera visningar, men fick fortfarande ingenting...
- Fortsatte praktiken på MTG och började trivas, hoppades på att få stanna till sommaren.
- Uppdaterade inte bloggen nånting denna månad heller.
 
Juni:
 
Tog examen från Södertörns Högskola och firade med examenspresenter, paj och Mario Kart hemma hos mamma.
 
Min älskling fyllde 22 år och vi firade på Jensens, jag bjöd på mat (typ enda gången som JAG har bjudit... haha) och han fick bilder på oss i födelsedagspresent. Efter middagen gick vi till Laserdome där två av hans kompisar väntade som överraskning, och vi spelade och hade jättekul. När vi kom hem sen väntade en 20 minuter lång video på hans dator. Jag hade klippt ihop massa bilder och filmer från vår tid tillsammans hittills.
 

Jag och älsko var på Skansen en dag och fotade massor. Där insåg vi hur gärna vi ville ha teleobjektiv, och varsin kamera istället för att dela på samma...
 
Vi var i Västervik över midsommar, firade midsommarafton på samma ö som förra året, där Robins familj firat midsommar varje år. Jättemysigt var det, världens äldsta stuga bodde vi i över natten och på en liten ö brevid bodde massa får som vi hälsade på och fotade. Jag följde såklart efter dem runt hela den lilla ön och älskling tyckte jag var lite knäpp... Robin blev klippt av sin syster och förlorade hårsvallet (känns konstigt att han hade så långt hår då, nu när man kollar tillbaka).
 
- Fick reda på att jag inte fick nåt jobb på MTG eftersom de höll på att skära ner.
- Var arbetslös och satt hemma själv hela dagarna. Fick dock tid att skriva på min bok, vilket jag gjorde.
- På grund av att jag inte hade nån inkomst så gick vi miste om en lägenhet som vi stod på förstaplats på. Kändes så jävla surt efter att vi hade kämpat massor för den, men det var nog för det bästa ändå.
- Nån vecka efter att vi fick reda på att vi inte fått lägenheten fick jag ett jobb... Haha, ironin i det. Jag fick i alla fall jobb på Campadre i slutet av månaden och började direkt efter midsommar.
 
Juli:
 
Jag och älskling bodde hemma hos mamma och var kattvakter medan min familj var på semester. Vi gick ner till stranden jag hängde vid när jag var liten och chillade i solen, och Simba låg på min väska i hallen varje dag typ.
 
Jag och älskling kunde inte hålla oss längre och köpte en till kamera och varsitt teleobjektiv. Vi gick såklart ut direkt när vi kom hem med våra kameror och fotade massa! Det var riktigt fint ute, men extremt mycket mygg och knott, som ni ser på sista bilden...
 
Vi var hemma hos mamma och tog ännu fler bilder. Och när jag ser de här bilderna nu längtar jag tillbaka bra fotoljus...
 

Jag och älskling åkte till Västervik och fotade MASSOR! Vi hängde med hans familj och vänner och bara njöt av sommaren. På sista bilden är vi uppe på ett tak, där jag var helt livrädd. Man ser inte hur högt upp vi är, men det var högt, och kändes sjukt ostabilt. Jag som är höjdrädd fick ju svindel, medan älskling bara stod där och typ skrattade åt mig... Haha. Sååå läskigt!
 
Hemma i Stockholm åkte jag och älsk in för en fotopromenad. Vi var runt överallt typ, från slussen till Kaknästornet till Centralen.
 
Var i bagis och hängde med mamma några dagar när älskling var i Västervik och jag var tvungen att jobba. Vi gick till björkhagen och kollade på helt sjuka spindelnät som spindlarna hade vävt över massor av träd. Det var verkligen helt galet, och det kliade på hela kroppen efter att jag hade stått och fotat där.
 
 
Jag fick ledigt från jobbet en vecka och kunde äntligen åka till min älskling i Västervik. Vi byggde altan hos Robins syrra, hängde på en liten ö där vi såg en iller typ (eller nåt slags mårddjur i alla fall, kan inte namnen på alla de där...), Robin och hans bror åkte wakeboard och jag träffade Robins brors flickväns hund, vilket var lite jobbigt samtidigt som det var kul, för att han påminde mig så mycket om min älskade Pelle att jag började gråta...
 
Under tiden vi var i Västervik tog vi en detour till Kolmården med Robins familj. Där gick vi loss med våra teleobjektiv och fotade massa bilder. Någonting som har varit väldigt uppskattat hos min familj, som fått en del bilder därifrån den senaste tiden...
 
- Jag jobbade på Campadre och började trivas där...
- Jag saknade älskling när han var borta och jag var hemma, men fick å andra sidan massa kvalitetstid med min mamma när jag bodde hemma och det bara var vi två där. Det var riktigt mysigt faktiskt.
- Tog extremt mycket bilder (tro mig, de bilderna här ovan är typ en hundradel eller mindre av alla bilder från i juli)
- Trots alla bilder blev det inte mycket uppdatering i bloggen...
 
Augusti:
 

Jag och älskling fotade Zombie walk. Jag tyckte det var sjukt äckligt, haha, det var innan jag hade börjat kolla på Walking Dead. Hade nog varit en annan sak om vi gjorde det nu. Bilderna härifrån är de enda jag tog i Augusti, tydligen.
 
- Var fortfarande kvar i Västervik i början av Augusti. Dock var slutet av resan inte så bra för mig, då jag fick njursten och hängde sista dagen på sjukhus. Vi stannade en dag extra sen också, men resan hem blev ändå hemsk. När vi väl var framme i Stockholm tog vi en taxi hem för att jag hade så ont.
- Var hemma från jobbet i nästan två veckor med njurstenen. Orkade inte göra nånting och var inte ens utanför dörren på en vecka. Om jag rörde mig gjorde det jätteont, trots smärtstillande. Det var den värsta smärtan jag varit med om. Läs mer här.
- Jobbade min sista tid på Campadre, trivdes bra och hoppades att få stanna efter sommaren, vilket många av mina kollegor också ville, men tyvärr fick jag inte stanna där heller. Dock var det för det bästa, såhär i efterhand...
- Firade min styvpappa Roland. Vet inte varför jag inte har några bilder från det faktiskt... Jag och lillasyster gjorde faktiskt en rolig sak, vi köpte saker som började på bokstäverna i hans namn, så de stavade till Roland, alltså.
 
September:
 
Vi var i Västervik och tog vara på sista solen för i år, typ. Fotade lite, filmade lite. Bilderna från Västervik är de enda för den här månaden.
 
- Jag var arbetslös, igen.
- Hängde hemma mycket, redigerade en del bilder, skrev på min bok, men inte så mycket som jag borde ha gjort när jag väl hade tid till det.
- Skrev ingenting på bloggen, igen...
 
Oktober:
 
Var på en liten fotorunda med älskling. Blev inte jättemycket bra bilder...
 
Var i Västervik och hälsade på nya tillskottet i Robins familj, hans systers lilla dotter, Leia. Har ju inte lagt upp några bilder på henne här innan eller ens skrivit nånting om det, vilket är för att jag för det första inte vet hur mycket bilder jag får lägga upp på henne och för det andra för att jag liksom glömt bloggen några månader nu... Vi kom dit när hon bara var några dagar gammal, och blev kära i henne direkt. Hon är världens sötaste och lugnaste bebis.
 
Vi firade min 22-årsdag helgen innan hos mamma, med god tårta och spel. Vi gjorde även en lite rolig lista på hur vi skulle göra om vi skulle byta jobb med varandra, vilket jobb som skulle passa sämst för vem.
 
Var och bowlade med älskling och Ville.
 
På min 22-årsdag bjöd älskling på middag på en indisk restaurang, asgott var det! Finns dock bara dåliga bilder från den dagen eftersom jag bara fotade med mobilen. När jag kom hem fick jag mina presenter från honom, ett par jättefina örhängen och att vi ska på en ridtur tillsammans (vi har inte gjort det än eftersom det inte riktigt varit rätt väder för det nu, kommer nog göra det nån gång i vår).
 
- Jag fick jobb på Zodiak Media och började jobba den 8 oktober, som loggare för Mot Alla Odds, som är det mest underbara program jag skulle kunna tänka mig att jobba med. Bara längtar tills det programmet börjar gå på tv!
- Redigerade massa bilder från Kolmården som jag la upp på bloggen.
- Var på The Used-konsert. Som jag har väntat på det i alla år, och det var över förväntan!
- Skrev om vår galna granne och allt konstigt han höll på med. Vill ni läsa om det börjar det här.
- Mådde konstigt och var på vårdcentralen rätt ofta. Tog blodprov efter blodprov som visade att jag hade högt blodsocker, men som sen visade sig vara tillfälligt... Dock mådde jag bättre efter ett tag och nu har det liksom lugnat ner sig.
 
November:
 
Fotade lite i Frihamnen under lunchen en dag.
 
Vi åkte till Västervik och hängde, och tog massor av bilder på lilla Leia. När vi åkte därifrån sen saknade jag henne faktiskt, så underbar liten tjej!
 
När vi kom hem från Västervik och var påväg från Liljeholmen hem så såg vi den här fågeln i ett träd. Det var så mörkt så vi kunde inte se hur den såg ut, bara att den var stor. Eftersom vi blev så nyfikna tog jag upp kameran och fotade med blixt, och såhär såg den alltså ut. Coolt. Älskar teleobjektiv!
 
- Fortsatte jobba på Zodiak och började verkligen trivas.
- Uppdaterade inte bloggen nånting, och har inte gjort det på typ tre månader fortfarande, förrän nu då.
 
December:
 
Firade lillasyster som fyllde 17 år. Helt galet ju, snart är hon 18!
 
Firade jul hemma hos mamma med min fina familj. Saknade såklart min älskling som var i Västervik med sin familj, så jag stannade hos mamma från den 22 till den 25, sen åkte jag till Västervik för att vara med Robin och hans familj. Ångrade dock lite efteråt att jag inte stannade längre hos mamma, har inte hängt med min familj på det sättet på så länge, och vi hade jätteroligt när vi satt och pysslade och bakade i köket innan julafton. 
 
I Västervik hängde vi faktiskt mest framför tv:n... Dumt nog introducerade jag och Robin ett spel som heter Castle clearout som finns på Mario Party 9, och alla blev heeelt fast. Den där låten gick i mitt huvud hela dagarna, och Robin sa att han drömde om det spelet... Asså, båda hans syskon och hans föräldrar blev helt hooked av det spelet, och vi var ju inte förvånade, eftersom vi var likadana när vi började spela det. I alla fall, jag spelade inte lika mycket utan passade på att hänga med lilltjejen när hennes mamma spelade. Vi blev väldigt bra kompisar kan jag säga, och de kallade mig för "nannyn". Hihi. Jag och Robin passade också på att fota en del när vi var där, testade lite nya grejer och så.
 
Nyåret firades i Västervik med Robins föräldrar, hans syster, hennes pojkvän/fästman (tycker det låter så konstigt att säga fästman... Men de är alltså förlovade, haha), lilla Leia, Robins farbror och farmor och sen fyra av hans bästa kompisar. Det låter som en salig blandning och som att det inte riktigt ska gå ihop, men det blev riktigt kul. Det blev ett väldigt lugnt nyår med middag, lite spel och chill. Jag drack inte alls mycket och jag och Robin stannade kvar hemma när nägra av hans kompisar drog ut sen. Jag är glad att det blev så lugnt eftersom vi åkte hem med bussen dagen efter, hade inte varit så kul att vara bakis då liksom...
 
- Vi blev klara med loggningen för Mot Alla Odds.
- Gick på julfest med jobbet, det var grymt kul. Min kompis Tina vann ett pris där också! Kul ju!
- Fick reda på att jag skulle få stanna på Zodiak efter jul, och blev sjukt glad. Trivs jättebra där.
 
Nu när jag tittar tillbaka på mitt 2012 kan jag väl säga att det är fler saker som har hänt än vad jag har tänkt mig att det skulle vara... Jag menar, jag har äntligen blivit klar med skolan och fått jobb, det är en ganska stor grej överhuvudtaget. Sen är det ju liksom såna där småsaker som man inte tänker på, till exempel att jag känner att jag har utvecklat mitt fotograferande sjukt mycket under det här året, och att jag känner att jag verkligen är på väg dit jag vill med mitt liv. Just det här tänkte jag utveckla mer i ett annat inlägg, där jag tänkte skriva en lista över vad jag vill göra under 2013. Jag har en del tankar redan...
 
Men i alla fall, mitt 2012 har varit ett jättebra år, med mer positivt än negativt, och jag hoppas att 2013 kommer kunna trumfa det.
 

Fan också!

Men ååååh! Började med att göra mitt vanliga "Mitt år i bilder"-inlägg, hade kommit till April och trodde såklart att utkastet var sparat (kanske för att det stod att det var det) Men nu när jag kollade så fanns det inget sånt inlägg nånstans. Nu måste jag börja om igen, dammit! Har knappt tid att göra det ändå liksom...

RSS 2.0