Zebrorna på Kolmården - Del 3 

Zebrorna på Kolmården - Del 2


Zebrorna på Kolmården - Del 1Vår galna granne - Del 4

Okej... Jag kan inte säga att jag var beredd på att få en fortsättning på den här följetongen så snart, men ibland har man tur. Ni har väl läst om min galna granne, som bland annat släpade upp en stor soffa för trapphuset? Om ni har missat de tidigare delarna hittar ni dem här: Del 1, Del 2 & Del 3. Särskilt den första delen är viktig för den här delen.
 
Om ni mot förmodan inte vill läsa Del 1 i alla fall så får jag sammanfatta: Jag var på väg hemifrån och såg grannen stå längst ner i trapphuset och dra upp en stor soffa för trappan. Helt själv. När jag (tillsammans med Robin och hans kompis Ville) sen kom tillbaka hade han fått av sig alla kläder utom kalsongerna som satt långt ner på rumpan och stod högst uppe i trapphuset och puttade in soffan i sin lägenhet.
 
Några dagar senare, när jag tillsammans med samma personer gick upp i trapphuset stod samma soffa som grannen släpat upp nu i trapphuset. På soffan satt en lapp.
 
Det står alltså: "Tar ner den imorron före 12.00. Förlåt besväret. G. Asklund (idioten som tog upp den)". Och sagt som det var sant var den borta dagen efter. Nu till min fråga: Fick inte soffan plats i lägenheten? Var den inte snygg nog? Eller vad var det annars som var fel? Och HUR kollar man i såna fall inte upp om den får plats eller om man tycker om den tillräckligt mycket INNAN man släpar upp den för typ tusen trappor, HELT SJÄLV?

Första dagen som Loggare

Idag jobbade jag min första dag på Zodiak Media som loggare för programmet Mot alla odds. Hittills känns det som att det kommer att bli ett väldigt roligt jobb, och jag kommer nog att lära mig massor.
 
 
Det var jag och en annan kille som började idag, och vi fick börja med att kolla på första avsnittet av förra säsongen. Det var riktigt bra. Hade önskat att jag hade sett det när det sändes. Efter det fick vi lära oss hur vi skulle tanka in material och hur vi skulle logga, och fick lära oss hur man ska tänka när man loggar, osv. Tyvärr hann inte jag börja logga på riktigt, eftersom jag fick i uppgift att ladda in materialet först så att den andra killen kunde börja logga. Men imorgon kommer jag få börja kolla igenom materialet och logga det.
 
Loggning går ut på att man tittar på inspelat material och döper klippen, skriver vad det är för typ av klipp samt skriver upp vad som händer i klippet och vad folk säger. Detta sparar man sedan ner så att de som ska klippa sedan lättare kan hitta vad de vill ha med.
 
Dagen blev inte så lång, eftersom jag var tvungen att gå tidigare för att jag och älskling skulle på visning av en lägenhet. Lägenheten var för övrigt nästintill perfekt. Det enda som inte var perfekt var hyran och badrummet, men såna saker kan man ju bortse ifrån. Vi tackade ja och så får vi väl se imorgon hur vi ligger till. Hoppas hoppas!
 
Nu ska jag fixa lite med bilderna som jag redigerade igår (fler från Kolmården) och lägga dem i ett inlägg. Vi får se om de kommer upp ikväll eller imorgon. Annars, god natt!

Papegojorna på KolmårdenNoshörningarna på Kolmården

 

Vår galna granne - Del 3

Här är sista delen av "Vår galna granne", för nu det vill säga. Man vet ju aldrig vad mer han hittar på. Om ni missade den första eller andra delen hittar ni dem här: Del 1 & Del 2.
 
Okej, så sista delen av "Vår galna granne" får representeras av en bild:
 
 
En dag när jag gick upp i trapphuset så såg jag den här lappen på grannens dörr... "Till Jonny (eller Jenny?)! OBS! Personligt!!!" Man blir ju genast lite nyfiken, men jag gjorde såklart ingenting med lappen. Det var ju trots allt personligt. Är också ett stort fan av hans "Ej reklam"-lapp.
 
Vet inte hur många normala grannar vi har egentligen... Eller okej, det är väl bara vissa som står ut så mycket att man glömmer bort de som inte syns alls. Men ja, det händer en del konstiga saker här i trapphuset. Jag kan i och för sig tänka mig att vi också kan verka lite konstiga ibland, om man tänker efter. Har ni några konstiga grannar?

Vad döljer sig under duken?

 
Hmm... Jag undrar jag vad som döljer sig under den där duken. Några gissningar?

Vår galna granne - Del 2

Okej, så igår skrev jag om vår galna granne och hur han släpade upp en hel soffa upp för alla trapporna i vårt trapphus helt själv, och hur han på slutet stod i bara kalsonger när han gjorde det. Om ni vill läsa hela historien finner ni den här. Följetången fortsätter.
 
En dag för inte så länge sen när jag var hemma arbetslös så hörde jag massa ljud utanför dörren. Eftersom det är väldigt lyhört här och det alltid är någonting som låter så brydde jag mig inte så mycket och orkade inte kolla ut för att se vad det var. Sen när Robin kommer hem från jobbet öppnar han dörren och ser väldigt förvånad ut. Han säger åt mig att komma ut och titta, och då hänger det ett par arbetsbyxor på vår dörr. Vid grannens dörr låg ett par arbetsskor, ett par trasiga glasögon och en penna. Och på hans dörr satt något paket/en bukett blommor... Vi vågade inte riktigt undersöka saken närmare, men vi såg att det satt ett par nycklar på arbetsbyxorna. Vi fattade verkligen ingenting.
 
Eftersom vi skulle åka till Västervik dagen efter hade vi inte riktigt tid att göra någonting åt saken, och vi vågade inte precis knacka på hans dörr och fråga eller någonting, eftersom han känns ganska instabil. Vi la undan byxorna och hoppades att de skulle vara borta dagen efter, men de låg kvar när jag gick hemifrån vid tolv och vi skulle åka iväg. Som tur var så var de borta när vi kom hem några dagar senare, men man hade gärna velat veta varför de hängde där... Det förblir ett mysterium helt enkelt.
 
Det finns en liten del av "Vår galna granne". Den kommer inom kort...

"Bubblor bubblor!"

Om ni har sett Hitta Nemo kommer ni nog ihåg fisken som älskar bubblor. Jag bara älskar honom! Och när jag såg den här fisken på Kolmården blev jag så glad att jag var tvungen att ta en bild. Och vad kommer med på bilden om inte hans favoritsak i hela världen, bubblor! Haha, så jävla perfekt. Tycker dessutom att bilden är rätt cool på något sätt.
 
 
Visst ser ni väl att det är den här lilla fisken:
 

Fiskarna på Kolmården


 
Att fota fiskar i akvarier är inte det lättaste måste jag säga... Men de här bilderna tycker jag blev rätt bra ändå. Kommer en till fiskbild snart, med en liten twist.

Dumma Com Hem!

Åååh vad irriterande! Vår tv och internet har varit nere sen klockan tio imorse... Ingenting funkar. Asjobbigt. Nu sitter jag via internet i min mobil så att jag kan kolla lite grejer på internet i alla fall. Meeen vill att tv:n ska funka! Ska typ iväg snart också så känner inte riktigt för att ringa till dem än. Men får väl göra det om det pågår längre sen. Eller så får älskling göra det när han kommer hem. Skitapa! Bara så att ni vet liksom.

Vår galna granne - Del 1

Har jag nånsin berättat om vår smått (väldigt) galna granne? Eller, konstig kanske man ska säga att han är. Lite underlig sådär... Under tiden vi har bott här har han gjort en del konstiga saker. Igår till exempel.
 
Igår skulle jag möta upp älskling och hans kompis Ville i Liljeholmen för att äta på Subway. På vägen ner för trappen hör jag ett frustande och pustande. "Är vargen här?" tänkte jag, men nej. Det var vår granne. Där står han (fullt påklädd må jag tillägga, men det framkommer senare varför det är viktigt) med en stor jävla soffa, längst ner i trapphuset, själv, och drar upp soffan för trappan. Han bor en dörr ifrån oss högst uppe i huset. Väldigt långt upp. Och det finns ingen hiss. Och där står han och drar upp en stor soffa alldeles själv. För att inte bli inblandad går jag förbi snabbt och möter upp de andra i Liljeholmen. När vi kommer tillbaka till huset och ska gå upp till lägenheten syns han inte till först. Sen när vi kommer upp till vår våning står han nu utanför sin dörr, i bara kalsonger som sitter långt nedanför där de borde sitta, och puttar in soffan i sin lägenhet. Vi aktar oss för att inte råka komma åt honom där han står halvnaken i trapphuset, och skyndar in i lägenheten.
 
Fattar inte hur människan tänker ibland. Har han inga kompisar han kan fråga om hjälp så han slipper dra upp soffan själv? Blev det verkligen så varmt att han var tvungen att ta av sig alla kläder? Varför väljer man att ta upp en HEL soffa i första taget när man bor högst uppi huset i en liten etta?
 
En sak som vi har listat ut för länge sen är att han har något slags alkohol- eller drogproblem. Och antagligen någon psykisk störning också... Det här är liksom inte det enda tvivelaktiga som har hänt vad det gäller honom. Nästa del av "Vår galna granne" kommer senare i veckan. Kanske imorgon.

Reptilerna på Kolmården 
 
 

En positiv bieffekt av kylan

 
En av de få sakerna som just nu är positiva med att kylan kommer är att jag kan gå runt i mysiga sockor här hemma. Har väldigt svårt för att ha för varma fötter annars, men det här är så sjukt mysigt! Love it!

Förändringarna på blogg.se

Måste säga att jag börjar gilla förändringarna på blogg.se, i alla fall när det kommer till att skriva inlägg. Ser bättre ut, lättare att lägga upp bilder och man kan välja fler kategorier till exempel. Känns bra. Kanske märker jag fler grejer snart. Man kan också välja att lägga upp bilder från sin instagram, vilket jag inte visste. Najs ju! Här är en bild från min instagram (haha):

Snygg va? Robin gjorde en gubbe av maten till mig när jag var lite trött och tjurig i förrigår. Kanske lite svårt att se vad som är vad, vi pimpade till den lite... Men tomaterna är munnen, gurkorna är öron, falukorven är näsa och ögon och makaronerna är hår. Jag blev onekligen gladare av det då i alla fall så det hjälpte ju! Min fina älskling.
 
I alla fall, nu när jag vet att man kan göra såhär kommer jag nog göra det oftare. :)

Präriehundarna på Kolmården

När vi var i Västervik i sommar så åkte vi iväg till Kolmården en dag. Jag och älskling fotade såklart massor, och jag hade cirka 2500 bilder bara från den dagen när vi kom hem. Haha. Crazy! Jag har inte hunnit redigera så många av bilderna än men de som är klara är bilderna på präriehundarna (som jag först trodde var typ chipmunkar... haha). Så sjukt söta små djur.
 

 
Kan hända att jag lägger upp svartvita bilder på präriehundarna också. Sen kommer det självklart fler bilder från Kolmården nån gång. Blev sjukt sugen på att redigera bilder nu, vi får se om jag kanske tar en paus ifrån bokskrivandet och gör det ett tag istället.

Att få in rutinerna...

Det är ju superbra att jag börjar jobba nästa vecka och vaknar tio-elva varje dag... Haha. Nej. Inte jättebra asså. Sa också i söndags att "den här veckan ska jag börja gå upp tidigt så jag kommer in i rätt rutiner"... Det gickj ju bra. Vaknade tio i elva idag. Men ska verkligen försöka komma upp tidigt imorn. Vakna tidigare och somna tidigare, det kan väl inte vara så svårt?
 
Snart ska jag börja skriva på boken. Skrev faktiskt en del igår. Stolt! Ska hålla igång med det så mycket det går den här veckan. Lets go!

These last two months

Okej, tydligen var det två månader sedan jag skrev här sist (förutom förra inlägget då). Lite konstigt, med tanke på att jag suttit hemma väldigt mycket under den här tiden.
 
När jag skrev senast hade jag fått njursten i Västervik och precis kommit hem. Efter det var jag säng/soffliggande i nästan två veckor. Väldigt roligt. NOT. Jag kunde gå tillbaka till sommarjobbet igen efter de två veckorna i alla fall och hade väl cirka två veckor kvar då. Nu är stenen officiellt borta (fick brevet från sjukhuset förra veckan) och jag mår bra igen. Det har jag ju gjort ett tag nu.
 
På jobbfronten så ser det ut så att jag fick sluta på sommarjobbet efter sommaren, vilket inte låter så konstigt, men med tanke på att jag trodde att det fanns stor chans för mig att fortsätta till hösten så blev det lite jobbigt ett tag ändå. Alla i mitt "team" ville ha kvar mig, men eftersom det är de högsta cheferna som bestämmer så blev det inte så... Så nu har jag varit arbetslös i typ en månad, lite mer, och börjar på ett nytt jobb nästa vecka! Är såå glad för det, för det är någonting jag verkligen vill göra och som förhoppningsvis kan leda mig på den väg jag vill.
 
Jobbet jag har fått är som loggare på Zodiak Media, och även om lönen är väldigt, väldigt mycket lägre än de flesta så ser jag sjukt mycket fram emot att få börja. Förhoppningsvis kommer jag att kunna utvecklas genom det och få fler jobb inom produktion efter det här jobbet, och då är det värt det. Jobbet pågår från nästa vecka och fram till jul, om inget oförutsett händer. En sak till som är roligt med detta är att min vän Tina från skolan jobbar i samma lokaler. Luncha, yay!
 
Annars då? Jag skriver på min bok när jag har tid och lust. Borde ha spenderat mer tid på det när jag haft tid, men har inte riktigt haft inspirationen hela tiden. Har dock kommit långt, och ska fortsätta skriva så mycket jag bara orkar den här sista veckan av "ledighet". Här hemma är det lika trångt som vanligt, tur att jag och min älskling tycker om att vara nära varandra... Haha. Vi har möblerat om lite och det är fint här. Om jag får tummen ur kanske jag lägger upp några bilder. Nån gång.
 
Vad mer... Just det, numera har jag och Robin varsin likadan systemkamera och varsitt teleobjektiv. Det har blivit mycket bilder som jag inte tagit mig tid till att lägga upp. Kanske blir sånt nån gång också. Meeen, det är väl typ det som händer just nu. Och juste, jag fyller år om två veckor och har ingen aning om vad jag ska önska mig... Det är väl det.
 
Nu när jag har hittat tillbaka hit kan det hända att det blir fler inlägg snart. Det kan hända att jag glömmer bort också, det får vi se. Aaaaja, hejdå!

Förvirrad...

Har inte varit inne på bloggen på typ mer än en månad, och nu när jag loggar in ser allt annorlunda ut. Blir väldigt förvirrad, men jag får väl försöka förstå mig på detta. ^^ Ett antagligen ganska långt inlägg (som det brukar bli) kommer snart!

RSS 2.0